Thursday, 12 January 2012

[UiTM dihatiku..]

Wujudku di sini di tanah anak merdeka
Bagai obor ilmu memayungi putra putrinya
Pelopor hidup budaya bangsa,agama, negara
Pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

Ku yang melangkah ke sini ingin mempelajari
Rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
Tunjukkan aku jalan ilmumu untukku ku menuju
Destinasi cita-cita negara dan bangsaku

Majulah bangsa
Maju negara
Berkat usaha jaya MARA
Kami berikrar akan berjasa
Hingga kita berjaya……demi bangsa

Watikah yang kumiliki kan kusemat di hati
Janjiku kepada pertiwi untuk menabur bakti
Ku sempurnakan seikhlas hatimembela negara
Doa restu ayah bondaku untuk semua
UiTM…usaha taqwa mulia.

*haha memerlukan suara saprano nak nyanyi lagu nih....*
Eh eh pehal lak tetibe je boh lirik UiTM dihatiku nih...hehe....disinilah perjalanan ku sbg mahasiswa/i bermula....Alhamdulillah permohonanku 3tahun dahulu diterima...Reaksi pertama apabila ditawarkan sbg penuntut dlm jurusan Diploma in Office Management n Technology di UiTM Jengka ialah say Alhamdulillah...hah????UiTM Jengka...Oh my knape dekat sgt....hmmmm..tp bile da mnjejak kan kaki disitu aku rase bsyukur krana dicampakkan ke situ..hehe...sebabnye byk advantage...dekat ngn umah..sng nak balik kalau homesick..ahaha...n then blanje pon xbyk..so dwet ptptn aku mmg xbyk yg luak lah...

Ok cite kat atas td xpenting mane pon sebenanye..yg aku nak cite kat sini pasal insan2 yg aku jumpe kat bumi UiTM Jengka a.k.a kampus khazanah alam....Alhamdulillah syukur kerana dikurniakan rakan2 yg sgt sporting...seronok bersama mereka...3 tahun bersama mereka rase macam sekejap sgt...xpuas lagi rasenye nak bgurau senda dgn mereka...hmm naseb la kngn2 itu dpt diabadikan dlm berbagai2 foto dan apabila aku mbelek foto2 tersebut, membuatkan aku tersenyum sendiri....bak kata yuna "di setiap gambar ada lagu"...tp bg aku pula "di setiap gambar ade gelak tawa"...hehe sbb kdg2 msing2 menjadi keanak2an dan itu yg melucukan...

Nah....msing2 amat gile kamera...imbau kembali ape kisahnye disebalik setiap gambar.... :)

rohani.mica.kakak.ajam.

 *ok...ni sume muke2 innocent sbb baru masuk uitm...orentasi week...perghhh yg tak tahan boley lak first day masuk sini aku kene demam chikugunya...mak aihhh seksa beb sendi2 aku dah la kene bnyk bejalan g sane g sini...n naseb la aku diberi lyanan special cket dpt naek van ambulans...disebabkan itu aku menjadi org pertame pegi register sbg pljr uitm kat dsg bbanding dak2 len yg tpakse bjalan kaki..hohoho....

sebenanye antare kami berempat ni da tertuka kawan...pd mule nye aku hnye bkawan dgn rohani...n ajam hnye bkawan ngn kakak..tp apabila tau aku bdekatan bilik ngn ajam manakala rohani bdekatan bilik ngn kakak, disitu la terjadi pertukaran...sebab bile pegi clas aku bsame2 ajam...rohani pula bsame2 kakak...hihi..tp kami ber4 masih bersame2...n 2 sem seterusnya kami menjadi roomate...tp after part3, rohani n kakak amek kputusan nak wat fast track kat puncak alam..*


so tinggal la aku n ajam je..huhu.. 
 *Aku rase aku mmg byk sgt thutang budi ngan dye...sbb dye slalu tolong aku...n sorang yg caring sal membe2.... thanks sgt2... time part1 till part3 aku slalu mnyusahkan dye sbb time tu aku xde laptop lg...huhu..so atas jasa murni dye la yg slalu pinjamkan aku laptop dye, printer..n mcm2 lg...kalau x, mmg xsiap agknye asignment2 aku...huhu...thanks a lot dear... i will never 4get u my dearest fren Norhazam bt Yahya..*
 
at taman tenet....wau ijaunyeeee........topup maxis 10!!!!!...haha 

*haha ini lah fhotoshoot kami mase part 2....hehe macam2 pesen kamu2 ni kalau da dpt bergambo...xde yg xgile camera nye...time ni sume ade lg....xberalih arah lg..hihi...yg hijau2 ni baju korporat utk Office Management (OM)...da lebey kurg mcm baju staff kat maxis center...dat's y slalu kene perli "nak bli topup maxis..." hehe...but it's nice...wlpon jarang dipakai tp mesti disimpan smpai bile2 sbg kenangan...*



*haha da macam sukaneka acara lumbe tiup belon aku tgok...tp knape belon aku pling kecik...ish xcukup angin agaknye...huhu....ni mase jd fasilitator for suaikenal dak OM part1 yg sesi bile punye tah..tp time ni kami part3....credit to LUKMAN sebab dye yg edit gambar ni...aku da malas nak edit...haha....da jd plagiarism tuh..huhu....*


*Ahaksz...ni la first trip kitorang...WELCOME TO BUKIT GAMBANG WATERPARK!!!! hehehe sgt enjoy...siap sewa van nak pegi sane...mmg puas main kat sana...rase xnak balikkkk.....n kami wat swimming pool tu mcm kami yg punye...hehe...akibatnye masing2 mengalami sunburn disebabkan seronok xhengat....haha...*

mica.ajam.aj.mira
*ok naek part4 bilik kene bcampur ngn junior...mule2nye mmg xsuke n xsokong 100%...sbb rasenye lebey slese dpt bilik ngn dak2 yg satu batch...tp sebaliknye yg terjadi...amat seronok bersame adik2 junior nih...hehe wlpon ade yg sebaye n lg tua dr kami...roomate baru aku yg dua owg kat atas ni Alhamdulillah ok2 blake...n sumtimes masing2 menggila..hohoho....who is MAMA WINNIE???hehe ni la bear aj..sgt besar..aku n ajam akan gilir2 jage bear ni time mlm kalau tuan dye xde..n aj selalu kene sakat bile membe2 sorokkan Mama Winnie beliau...yg aku paling lucu bile Aj akan menjerit sekuat2 hati bile ade serangga masuk dlm bilik..jd dye akan blari masuk bilik org laen utk mnyelamatkan diri...hahaha...kamu sgt comel AJ!!!*


*Pohpaleh weh!!!!hah nape koi cakak pahang...sebaknye belake2 rodong hok 5 org kat atas ni anok pahang..haha sedak sgt la kalo da jumpe geng hok reti cakak pahang nih...hok lg sronok bile rodong hok bukan org phang pon smgt blajo cakak pahang n da fasih dah...boleh join beborok sekali..ha gambo ni mase kat Yayasan Pahang ander Seminar Keusahawanan...xkerayan ngat pon nok pegi nye keknye sebak nok skip clas, mlas ngadap muke lec, so ramei2 la anok2 phg lam clas te join seminar ni..bale bapok ngantok nye...tetido2 koi endengo taklimat te...tp hok seronok nye dpt makan free lorhh..pah te abeh seminar g jenjalan kejop...hihi...IDOP PAHANG AOKME WEHHHH!!!!!*

nyum3...pesta durian!!!!!
*aik katne nih...macam kenal sgt je tmpat nih...hehe....yg ni trip yg aku rase paling best sbb dorang2 sume serbu umah aku nak makan duyan...untung time tu duyan menjadi...byk buah nye...so dpt la dorang ni makan duyan free spuas2 ati smpai kenyang..igtkan dak2 bando nih xminat mkn duyan...tp perghhhh antu duyan upenye sume...haha xsia2 bawak dowg....tp xsume yg ade sbb ade hok bangse xmakan duyan...rugi betoi la deme2 tuh...huhu....sgt seronok tgok dorang smpai2 umah je teros g blkg umah kutip buah duyan bwah pokok...fresh lagi tuh...hehe....tp kcian pd mereka2 yg mgharapkan buah duyan ni lg..sbb taon2 slepasnye duyan xbrape menjadi...hmmm nanti kalau ada rezeki sy jamu kamu semua lagi ye... :) *

Marca La Differencia Clan
*Wah3 name group kemain lagi ye...fuhhhh lega gile lepas da abes event Make Over Your Life ni kan....tlepas segala beban yg ditanggung rasenye..kalau x, sume muke ketat je..hihi....time part4 ni ase sgt menyerabutkan n mcabar bg aku...hmm..tp alhamdulillah bejaye jugak ditempuhi...n syukur event ni bejalan dgn lancar wlpon shari sblm event perkare xdiduga tlah blaku n mnyebabkan ketensenan melanda lg...n byk juga airmata yg melimpah ruah ke ladang gandum..hoho.. sgt stress... Epal Manis....Watch out!!!!!!!!!grrrrrrr*

ika.luki.mica
*Ini adalah shabat terbaek ku di antara yg terbaek....hmmm wlpon baru je knal ngn ika tp kami da bley mesra...kdg2 ite pggil dye akk sbb bfday dye shari awal je dr ite..huhu...(nape pelat lak nih)...si luki ni mmg dr dulu da rapatnye...dye n sapik la clasmate boy yg ptame aku n ajam tegor...mule nampok cm xbape nok bckap je bile da knal hoh keje meraban jek...xkering gusi.... kami b3 mmg kuat merapu...hehe...bceloteh xpenahnye serius...mesti melawak je...haha...ade je bende nak digelakkan...sbb tu seronok bkawan dgn mereka...juga kwan2 yg laen... :)*

ajam.azie.eqin.mica
*haha ni mase part5... tau kitorang watpe kat lua clas ni???hehe mengular la kejenye... bile lec say "ok..take 5" aaaaaaaaa sewonoknye...bhambat kua clas...hehe arah tujunye kalau x ke toilet, merayap kat lua clas la n snap2 pic...hihi...ni la antaranye...da xigt antare clas BEL or clas ACC yg sgt mengantok tuh...*

nuar.luki.mai.mica
*haha kat mane nih???!!! huhu mane lagi kat jengka ni kalau nk bkaroke... Mercu lahhh...hanya di mercu...hihi....haihhhh sejak azali aku ni da mmg kuat melalak..lantak la sore sumbang ke hape ke...ditemukan pulak dgn mereka2 yg mmg kaki karoke...wah3...lg seronok la mcm ni...hehe...kemain lagi...pantang free teros ajak ke sana...n yg aku ni mmg xpenah la nk menolak pelawaan tu..hohoho....dlm ramai2 aku n luki la kot yg paling gile karok...hehehe....*

haha amekaw!!!mandi tepung malam2 hari.... :)
*Nahhh...sorang2 da mcm tepung gomak da...hehehe....mandi ngn tepung jagung...hoho...time ni celebrate bfday utk dorang2 yg beranak bulan 4...utk ajam, nuar, nisah n nad...hehe men baling2 tepung tas jalan....sronok berlari larian...tp xsume yg join..kalau sume ade mesti lagi meriah...huhu....*


*hehe si cantik manis baju merah sebelah sy ni Aliah Athirah Mazli...dr part1 pai la part4 mmg jarang sgt beborak dgn dye...xtau nk borak ape ngn dye..hihi... ok naek part5 dpt tau dye satu bilik ngn aku..mak aih..camno ni ha...den tak tau nak burak po ngan dio ni ha....sory alioh ni pgakuan jujur dr keh...n rasenye aok da tau pon..hihi.. first2 masing2 rase janggal...xbyk yg diborakkan...tp da lame lepas tu ha baru tau masing2 sekepale...dua2 ade high level of imagination..hoho...bile da mcm tu timbul satu masalah...sorang akan mereka2 cite merepek2 n sorang lg akan sambung meleret2 n then masing2 gelak bdekah2...hakhak..bukn masalah sebenanye tu namenye enjoyness n we have chemistry on that part....hoho...yg lg happening bile merepek2 tu dlm loghat pahang..hehe...lg bsemangat....tp ksian sama dye sbb sy n ika sllau andaikan dye ibarat angin yg berlalu begitu sahaja..kehadiran beliau bagaikan tidak disedari oleh kami...(wlpon sbenanye sedar sgt2)...n then beliau akan mule bcakap sorang2 tanpa siapa pon melayan nye n gelak sowang...dlm pada itu aku n ika sdg cuba sedaya upaya menahan gelak melihat tigkah laku beliau...haha sgt manis...hope we still keep in touch always n always...n till we meet again as u always said.. :) *

ok masuk part6 aku da malas nak cite sebabnye penuh keperitan ibarat hempedu bisa menusuk kalbu..oh my God...hape punye ayat tuh....

cukup lah da pnjg lebar aku mengarang nih..hehe...ape pon aku sgt2 appreciate all my frens n xrugi mengenali kamu sume...huhu....memori yg mmg xdpt diluputkan dr ingatan...kecuali lah kalau aku hilang ingatan..haha mintak jaohhh....THE END of story at UiTM Jengka from 2008-2011...Love u alllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!