Thursday, 1 March 2012

[Ape dah jadi????!!!]

Assalamualaikum....

hehehehe.....orite cm bese tiap2 pg mmg aku yg sdiekan sarapan kat umah ni sbb mak g ladang n ayah...mcm bese nasik goreng la yg jd menu harian...hahahaha...jd la drpd xde...huhu....

Hmmm...da segala bahan aku campak lam kuali tuh...yes finish already....nk letak lam pinggan kasi kat ayh....pastu nk bubuh lak dlm pinggan aku..baru sesenduk letak, upppssss tetibe aku teringatkan sumthing...Oh my God...aku pon blari2 g kat ayah...NANTIIIIII ! ! ! ! ! ! ! ! errrr rupenye ayah aku da mnyuap nasik tuh...
Aisey ayah..sy lupe letak garam n aji lorhhh....hakhakhak...patot la ayah aku masuk dapo cari ikan masin td...upenye nk cover ase tawar tu..kuikuikui...patot la ase mcm xkene je ngn nasik goreng aku nih...ase cm cepat pulak aku siap mnggoreng...haha...ape dah jd ni ! ! ! !cmne ley terlupe lak ri ni...huhu....adakah aku berangan mase menggoreng td...errr....aku pon da tak hengat....hahahaha....

Kesimpulannya, berhati2 ketika mnggoreng nasi....hihi....sekian...babaiiii... :)

[Kisah Amat & Penyodok Sampah Beliau]

Ahmad Daniel Zikrullah.....

Emm...sape ek????

Meh nengok gambar beliauuu.....


Hehe ni la dye udak tomey ni....

sbenanye dye cucu jiran aku sebelah umah ni..tp dr kecik da terbiase maen2 kat umah aku ni...kdg2 xsedar je dye jalan sorang2 tibe2 da muncul kat dlm umah....haha....kami panggil dye AMAT...hehe udak amat...2taon lebey....comel gile...bulu mate panjang..lentik lak tu..kalah bulu mate pompuan nyahhhh ! ! !  ase nak pinjam je bulu mate dye...hihi....mate bulat...pp kembung....ade lesung pipit...kalau senyum comey gile ahhh....geram nak cubet2 pp dye tuh....

Ok..cukupla introduction pasal dye...hehe sbenanye lame da nk post pasal Amat ni tp hnye bsemadi dlm draft je..haha....Nak cite sal tajuk atas ni...
Pg td aku baru balik ldang tgok dye ade kat dpn umah....aku n mk aku ni xlepas masuk umh sbb kunci kat ayh aku...ayah aku lak g ngeteh...hehe lupe nak mintak kat dye...then, mak aku sapu smpah dpan umah...
udak amat nih kalau tgok sesape wat keje mmg khusyuk sgt dye tgok....jgn kacau lahhh....hehe...pas dye perhatikan mende mak aku wat, dye pon amek penyodok n penyapu kat tepi umah dye....n tewos je tadah penyodok tu kat sampah yg mak aku sapu...hahahaha
cerdiknye beliau.....kecik2 da pndai wat keje...pas da tadah smpah tu dye buang lak kat tmpat kumpul sampah....wlaupon dye xbape reti bcakap lg tp bagos lah dye paham pe yg owg ckp kat dye.....
Sampah da takde pon dye nak lg tadah..nk lg wat keje...hehe...pastu mak da benti mnyapu dye kutip daun2 kering tu gune tgn dye masuk lam pnyodok....haha...sgt comel... :)

aku pon pe lg, tewos lah snap2 gambar udak tecik nih...hihi....tanpa disedari...sebab khusyuk sgt kutip sampah...

Hehehe comel kan...slalunye dye ni gile camera gak macam maksu dye nihhh...(sy la tuh)...da pandai pose...tp tu la bile dye da dpt keje mmg dye xhirau bende laen dahhh...hihi....

Hmmm....tinggal 2ari je da b4 nk g Puncak Alam...nt da kat sane da xley men ngan Amat ag...huhu..mesti windu gile kat kamu Amat....kalau x, hari2 mesti kamu dtg umah maksu...huuuuuuu..... :(

Monday, 27 February 2012

[Jerantet Kampung Kas]


Hahaha...paham dok mende org ni nyanyi....
xpaham pon wat2 paham je la...malas keh nok translate....

Actually baru2 ni g balik kampung kat Bukit Dinding, Jerantut....Kampung belah mak...Tp aku memang lahir kat situ pon....hehe kampung keh la tuhhh.....

Kat situ cume tinggal mak2 sedara n aki aku.... hehe cakap sal aki aku nih yg klaka nye dye panggil aku ngan satu nama yg org len tak panggil.... Bia aku cite dulu asal nye name aku nih.... mule2 mak kate nak letak Nor Amiza.... tibe2 je ade la sowg nurse tu memandai2 je usul kan kat mak aku suh letak Nor Amizah.... ade lak 'h' ujung tu....aisey...n mak aku pon ekot kate nurse tu...so jd la Nor Amizah..huhu... i prefer Nor Amiza....huuuuuuu....sume ni nurse tu punye pasai.... kalo keh jumpe aok siap la nurse....huh... hehe tp xpe la... da ni name aku lam surat beranak... gone kannnn.... terime je la...hihi...gpon aku cari makna2 nama Amiza xde pon...Amizah pon xde...Hamizah ade la...maksudnye Riang, Gembira, Yang Bijaksana...hehe same je la kot...haha

Berbalik sal aki aku td, mak aku gtaw kat aki aku name aku Amizah...tp aki aku ni tahap pendengaran dye da kurang...jd mungkin dye tersalah dengar kot....makanye dye panggil aku Kamisah dari dulu sampai la sekarang....hahaha..nak gelak betoi.....n aku pon secara tak langsung berpura2 lah mcm ye2 je name aku tu Kamisah...huhu...itu la yg abg2 n akk aku selalu ejek2...huh...tak ape la aki...Kamisah pon Kamisah la...mak kate ok la tuh...tu name penyanyi dulu2 taw...law xsilap J.Kamisah kot name dye..haha entah la aku pon xkenal...patot la aku jd kuat menyanyi rupenye terkene badi name tuh....hehe....haihhh mcm2 name aku dpt....family pnggil laen, aki pnggil laen, kwn2 pon ade yg pnggil mcm2....hihi....

Aku tak tau la umo aki aku ni bape...Alhamdulillah dye tak de pnyakit laen cume kurang dengar n then da xdpt bjalan...sbb urat kat pelipat betis tu cm da jammed...so boley mengengsot je lahh....pastu mata dye power lg...dr jaoh lg dye da knal org...sbb tu lau masuk umah je dye da sebut da Kamisah...hahahahaha.......

Satu lg kngn mase kecik kat umah Pak Sedara mak...aku pggil dye Aki Alang....time tu raye kat umh dye...mase tu aku pakai baju yg ade poket kat depan...ni mase aku kecik2 dulu lahhhh.....skrg xde da la nk pakai mcm poket2 doremon tu bagai.....makan kuey raye..aku ni sebok makan kuey sipot...dan2 je laju je tgn aku letak kuey tu lam poket baju aku tu...haha..nak bawak balek umah gamaknye...hehehe....so smpai skrg lau g umah Aki Alang ni mmg teringat pristiwa ni n mmg tgelak2....haha...

Jom tengok sikit aki dihadapan kamera....hehe....haaa jgn tak tau aki keh ni pon suke begambo taw...same la mcm cucunye ni..haha...aki taw2 je owg nk bgambo ngn dye...mule2 ngah baring pastu terus je dye duduk...hehe..bagos la aki ni...bg kerjasama yg padu....hihi... :)
rasenye ni je la satu2nye gambar aku b2 ngan aki....hehe
Akak. Mak. Mak Tam (akak mak). Aki. Aku @Kamisah...haha
Hehe tu je nak cite sal kampung keh ni.....babaiiiiiii.... :)

Monday, 6 February 2012

[DaripadaNya kita datang, KepadaNya kita kembali}

Innalillahiwainnailaihirojiun....

Pg semalam ayh dpt panggilan dr kampung mengkhabarkan bahawa kakak kepada nenek ku telah kembali ke rahmatullah..... masa dia sudah sampai.. masa kita entah kan bila.... Walaupun tidak seberapa rapat dgn arwah, tetapi wajarlah aku sbg cucu saudaranya memberikan penghormatan terakhir kepada beliau..

Jadi, masing2 bersiap utk pulang ke kampung Chenor menziarahi jenazah...Sesampai di sana, jenazah masih di rumah anaknya di Tementi... Kami hanya menunggu di rumah Tok.... Menjelang tengahari, kami berangkat ke tanah perkuburan menanti jenazah tiba.. Sesampainya jenazah, waris terdekat mengambil peluang utk mengucup jenazah buat kali terakhir...sayu hati bila melihat wajah arwah....

Alhamdulillah segala urusan pengebumian berjalan lancar.... Semoga rohnya dicucuri rahmat.... Amin ya rabbal alamin...

Saturday, 4 February 2012

[My grEat pArt timE..hEhEeee...]

Cuti 6bulan b4 smbung degree duk umah sesaje...hehe ngabeh kan boreh....keje malas lg...jd slalunye bile time2 cuti cmni secare otomatik aku akn dpt keje part time dr ayahnda...hoho....

APE KEJENYE...?????

Hihi....pegi ladang tolong mk n ayah ngutip getah....hoho....bukan susah pon..cume penat sikit la...n bukan sekadar tolong sebenarnye...dpt gaji beb....sekali pegi dpt la 50 hengget....sminggu at least 2x pegi ladang...so da dpt 100 hengget..hoho masyukk gak tuh...

Actually aku tetibe nak tulih pasal part time aku ni sebab pg tadi aku pegi ladang....melunaskan keje2 aku ni lah...n then ngah syok ngutip getah tuh tetibe lak ilham masuk nak tulih pasal nih....hehe bukan pe sbb nye kdg2 ade muda mudi skrg yg tak tau getah asli tu dpt cmne....huhu....malas la pulak nk cite step by step nye kat sini...panjang lebo kang....

Hmmm....aku x pecaye je kalo org kate noreh getah tu hidup susah..sbb skrg ni harge getah bukan mcm dulu..murah sesangat....skg da berpatutan gak la hargenye....cume melainkan kalo ladang getah tu bukan hak milik dye n dye juz amek upah noreh pd tuan ladang tu n dye takde hasil pendapatan yg laen....tu mungkin la khidupan boley dikatekan susah sikit....pendapat aku mcm tu la bdasarkan observation aku....(cewahhh...)..

Haaa kekadang time boring2 nunggu mak n ayh cyap noreh pas ngutip getah tu, aku pun snap2 la pic...hehe kat ladang pon nak bersnap2 ugakkk...aishhhhh.....


Haaa ni la ladang ayah....pd sape2 yg xpenah nengok pokok getah tu, ha ni la dye rupe pokok getah..

Ok...ni la rupe getah yg masih fresh didalam cawan..hehe...keje aku juz tarik je getah tu kua dr cawan or xpon cungkil je gune kayu tajam n then campak lam baldi.....mudah kan.. :)


Inilah antara hasil kutipan yg kami dpt...bile da kumpul sume cmni nt pegi hanta kat PMG(Pusat Mengumpul Getah)..jual kat situ...


Hakhak..ni lak hasil kemerepekan antara aku ngn akak aku...ngah boring2 tunggu mak n ayh cyap noreh kitowg pon mentatarias kan kayu kayan yg belambak2 kat situ...hoho...xbley bla cyap letak daun..hoho...

Setakat tu jela yg aku nk cite sal keje part time aku nih..haha...memandangkan tahap kelajuan brodband yg tersangat 'cemerlang' ni buatkan aku lg saket ati baek aku stop dulu story mory kat sini..hehe...babaiiiii.. :)

Thursday, 2 February 2012

[Menuju Puncak]

Tahniah, anda berjaya ditawarkan tempat di UiTM. Maklumat tawaran anda adalah seperti berikut : - 

 Nama :NOR AMIZAH BT AB. RAHIM  
 Program :BM234 - IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN PERKHIDMATAN  PELANGGAN(KEPUJIAN) 
 Kampus :UiTM Kampus Puncak Alam

Alhamdulillah........

Syukur ke hadrat Ilahi kerana rezeki ini...peluang ku untuk mnyambung pelajaran ke peringkat ijazah termakbul....walau hati pada mulanya terlalu was2 entahkan dpt entahkan tidak....setelah bberapa bulan menunggu akhirnya penantian terjawab...5 March akn bermulalah khidupan baruku sebagai mahasiswi di tempat yg baru, UiTM kampus Puncak Alam.... hmm mungkin agak sukar utk menyesuaikan diri ditempat baru...tp insyaAllah dgn adanya rakan2 mungkin segalanya akan bjalan lancar dan juga pertolongan dariNya..Alhamdulillah sperti yg dirancangkan aku, Azie, Fida dan Eqin masih bersua lagi di muka bumi Puncak Alam...melayari kehidupan sebagai pelajar yg sudah hampir 6 bulan ditinggalkan....

Dalam pada seronok atas tawaran itu, terfikir di benak akan masalah yg kan mendatang....(sebenarnye dah lame aku pikirkan)...masalah utama tentang penempatan...mmg terang2 dinyatakan tiada penempatan disediakan...tetapi sebagai pelajar baru, mungkin rayuan boleh dibuat bak kata rakan2ku yg sudah lama di sana...mungkin ada peluang utk mndpatkan asrama...tapi bgaimana dgn semester seterusnya???rumah sewa???transport????ohhh my big problem...lesen pon tarak...huhu....hmmm tp bg aku itu sume dugaan..tak semua yg kita lalui akn sntiasa senang....

Jadi, usah kalut2 utk memikirkannya...setiap masalah psti ada pnyelesaian....Maka hadapinya dgn tenang...Usah mudah mengeluh....Moga segalanya dipermudahkan oleh Allah....dan smoga penghijrahan ku ke sana mmbawa sinar baru dlm hidupku.. :) Kpd emak, jgn risau2 bila anakmu ini berjauhan....Owg akan jage diri sebaik mungkin... :)



HAHA...wait Puncak Alam...Here I come.. ! ! ! ! !
Akan ku tawan tangga2 mu disana hingga ke puncak jaya....hohohoho....

Thursday, 12 January 2012

[UiTM dihatiku..]

Wujudku di sini di tanah anak merdeka
Bagai obor ilmu memayungi putra putrinya
Pelopor hidup budaya bangsa,agama, negara
Pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

Ku yang melangkah ke sini ingin mempelajari
Rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
Tunjukkan aku jalan ilmumu untukku ku menuju
Destinasi cita-cita negara dan bangsaku

Majulah bangsa
Maju negara
Berkat usaha jaya MARA
Kami berikrar akan berjasa
Hingga kita berjaya……demi bangsa

Watikah yang kumiliki kan kusemat di hati
Janjiku kepada pertiwi untuk menabur bakti
Ku sempurnakan seikhlas hatimembela negara
Doa restu ayah bondaku untuk semua
UiTM…usaha taqwa mulia.

*haha memerlukan suara saprano nak nyanyi lagu nih....*
Eh eh pehal lak tetibe je boh lirik UiTM dihatiku nih...hehe....disinilah perjalanan ku sbg mahasiswa/i bermula....Alhamdulillah permohonanku 3tahun dahulu diterima...Reaksi pertama apabila ditawarkan sbg penuntut dlm jurusan Diploma in Office Management n Technology di UiTM Jengka ialah say Alhamdulillah...hah????UiTM Jengka...Oh my knape dekat sgt....hmmmm..tp bile da mnjejak kan kaki disitu aku rase bsyukur krana dicampakkan ke situ..hehe...sebabnye byk advantage...dekat ngn umah..sng nak balik kalau homesick..ahaha...n then blanje pon xbyk..so dwet ptptn aku mmg xbyk yg luak lah...

Ok cite kat atas td xpenting mane pon sebenanye..yg aku nak cite kat sini pasal insan2 yg aku jumpe kat bumi UiTM Jengka a.k.a kampus khazanah alam....Alhamdulillah syukur kerana dikurniakan rakan2 yg sgt sporting...seronok bersama mereka...3 tahun bersama mereka rase macam sekejap sgt...xpuas lagi rasenye nak bgurau senda dgn mereka...hmm naseb la kngn2 itu dpt diabadikan dlm berbagai2 foto dan apabila aku mbelek foto2 tersebut, membuatkan aku tersenyum sendiri....bak kata yuna "di setiap gambar ada lagu"...tp bg aku pula "di setiap gambar ade gelak tawa"...hehe sbb kdg2 msing2 menjadi keanak2an dan itu yg melucukan...

Nah....msing2 amat gile kamera...imbau kembali ape kisahnye disebalik setiap gambar.... :)

rohani.mica.kakak.ajam.

 *ok...ni sume muke2 innocent sbb baru masuk uitm...orentasi week...perghhh yg tak tahan boley lak first day masuk sini aku kene demam chikugunya...mak aihhh seksa beb sendi2 aku dah la kene bnyk bejalan g sane g sini...n naseb la aku diberi lyanan special cket dpt naek van ambulans...disebabkan itu aku menjadi org pertame pegi register sbg pljr uitm kat dsg bbanding dak2 len yg tpakse bjalan kaki..hohoho....

sebenanye antare kami berempat ni da tertuka kawan...pd mule nye aku hnye bkawan dgn rohani...n ajam hnye bkawan ngn kakak..tp apabila tau aku bdekatan bilik ngn ajam manakala rohani bdekatan bilik ngn kakak, disitu la terjadi pertukaran...sebab bile pegi clas aku bsame2 ajam...rohani pula bsame2 kakak...hihi..tp kami ber4 masih bersame2...n 2 sem seterusnya kami menjadi roomate...tp after part3, rohani n kakak amek kputusan nak wat fast track kat puncak alam..*


so tinggal la aku n ajam je..huhu.. 
 *Aku rase aku mmg byk sgt thutang budi ngan dye...sbb dye slalu tolong aku...n sorang yg caring sal membe2.... thanks sgt2... time part1 till part3 aku slalu mnyusahkan dye sbb time tu aku xde laptop lg...huhu..so atas jasa murni dye la yg slalu pinjamkan aku laptop dye, printer..n mcm2 lg...kalau x, mmg xsiap agknye asignment2 aku...huhu...thanks a lot dear... i will never 4get u my dearest fren Norhazam bt Yahya..*
 
at taman tenet....wau ijaunyeeee........topup maxis 10!!!!!...haha 

*haha ini lah fhotoshoot kami mase part 2....hehe macam2 pesen kamu2 ni kalau da dpt bergambo...xde yg xgile camera nye...time ni sume ade lg....xberalih arah lg..hihi...yg hijau2 ni baju korporat utk Office Management (OM)...da lebey kurg mcm baju staff kat maxis center...dat's y slalu kene perli "nak bli topup maxis..." hehe...but it's nice...wlpon jarang dipakai tp mesti disimpan smpai bile2 sbg kenangan...*



*haha da macam sukaneka acara lumbe tiup belon aku tgok...tp knape belon aku pling kecik...ish xcukup angin agaknye...huhu....ni mase jd fasilitator for suaikenal dak OM part1 yg sesi bile punye tah..tp time ni kami part3....credit to LUKMAN sebab dye yg edit gambar ni...aku da malas nak edit...haha....da jd plagiarism tuh..huhu....*


*Ahaksz...ni la first trip kitorang...WELCOME TO BUKIT GAMBANG WATERPARK!!!! hehehe sgt enjoy...siap sewa van nak pegi sane...mmg puas main kat sana...rase xnak balikkkk.....n kami wat swimming pool tu mcm kami yg punye...hehe...akibatnye masing2 mengalami sunburn disebabkan seronok xhengat....haha...*

mica.ajam.aj.mira
*ok naek part4 bilik kene bcampur ngn junior...mule2nye mmg xsuke n xsokong 100%...sbb rasenye lebey slese dpt bilik ngn dak2 yg satu batch...tp sebaliknye yg terjadi...amat seronok bersame adik2 junior nih...hehe wlpon ade yg sebaye n lg tua dr kami...roomate baru aku yg dua owg kat atas ni Alhamdulillah ok2 blake...n sumtimes masing2 menggila..hohoho....who is MAMA WINNIE???hehe ni la bear aj..sgt besar..aku n ajam akan gilir2 jage bear ni time mlm kalau tuan dye xde..n aj selalu kene sakat bile membe2 sorokkan Mama Winnie beliau...yg aku paling lucu bile Aj akan menjerit sekuat2 hati bile ade serangga masuk dlm bilik..jd dye akan blari masuk bilik org laen utk mnyelamatkan diri...hahaha...kamu sgt comel AJ!!!*


*Pohpaleh weh!!!!hah nape koi cakak pahang...sebaknye belake2 rodong hok 5 org kat atas ni anok pahang..haha sedak sgt la kalo da jumpe geng hok reti cakak pahang nih...hok lg sronok bile rodong hok bukan org phang pon smgt blajo cakak pahang n da fasih dah...boleh join beborok sekali..ha gambo ni mase kat Yayasan Pahang ander Seminar Keusahawanan...xkerayan ngat pon nok pegi nye keknye sebak nok skip clas, mlas ngadap muke lec, so ramei2 la anok2 phg lam clas te join seminar ni..bale bapok ngantok nye...tetido2 koi endengo taklimat te...tp hok seronok nye dpt makan free lorhh..pah te abeh seminar g jenjalan kejop...hihi...IDOP PAHANG AOKME WEHHHH!!!!!*

nyum3...pesta durian!!!!!
*aik katne nih...macam kenal sgt je tmpat nih...hehe....yg ni trip yg aku rase paling best sbb dorang2 sume serbu umah aku nak makan duyan...untung time tu duyan menjadi...byk buah nye...so dpt la dorang ni makan duyan free spuas2 ati smpai kenyang..igtkan dak2 bando nih xminat mkn duyan...tp perghhhh antu duyan upenye sume...haha xsia2 bawak dowg....tp xsume yg ade sbb ade hok bangse xmakan duyan...rugi betoi la deme2 tuh...huhu....sgt seronok tgok dorang smpai2 umah je teros g blkg umah kutip buah duyan bwah pokok...fresh lagi tuh...hehe....tp kcian pd mereka2 yg mgharapkan buah duyan ni lg..sbb taon2 slepasnye duyan xbrape menjadi...hmmm nanti kalau ada rezeki sy jamu kamu semua lagi ye... :) *

Marca La Differencia Clan
*Wah3 name group kemain lagi ye...fuhhhh lega gile lepas da abes event Make Over Your Life ni kan....tlepas segala beban yg ditanggung rasenye..kalau x, sume muke ketat je..hihi....time part4 ni ase sgt menyerabutkan n mcabar bg aku...hmm..tp alhamdulillah bejaye jugak ditempuhi...n syukur event ni bejalan dgn lancar wlpon shari sblm event perkare xdiduga tlah blaku n mnyebabkan ketensenan melanda lg...n byk juga airmata yg melimpah ruah ke ladang gandum..hoho.. sgt stress... Epal Manis....Watch out!!!!!!!!!grrrrrrr*

ika.luki.mica
*Ini adalah shabat terbaek ku di antara yg terbaek....hmmm wlpon baru je knal ngn ika tp kami da bley mesra...kdg2 ite pggil dye akk sbb bfday dye shari awal je dr ite..huhu...(nape pelat lak nih)...si luki ni mmg dr dulu da rapatnye...dye n sapik la clasmate boy yg ptame aku n ajam tegor...mule nampok cm xbape nok bckap je bile da knal hoh keje meraban jek...xkering gusi.... kami b3 mmg kuat merapu...hehe...bceloteh xpenahnye serius...mesti melawak je...haha...ade je bende nak digelakkan...sbb tu seronok bkawan dgn mereka...juga kwan2 yg laen... :)*

ajam.azie.eqin.mica
*haha ni mase part5... tau kitorang watpe kat lua clas ni???hehe mengular la kejenye... bile lec say "ok..take 5" aaaaaaaaa sewonoknye...bhambat kua clas...hehe arah tujunye kalau x ke toilet, merayap kat lua clas la n snap2 pic...hihi...ni la antaranye...da xigt antare clas BEL or clas ACC yg sgt mengantok tuh...*

nuar.luki.mai.mica
*haha kat mane nih???!!! huhu mane lagi kat jengka ni kalau nk bkaroke... Mercu lahhh...hanya di mercu...hihi....haihhhh sejak azali aku ni da mmg kuat melalak..lantak la sore sumbang ke hape ke...ditemukan pulak dgn mereka2 yg mmg kaki karoke...wah3...lg seronok la mcm ni...hehe...kemain lagi...pantang free teros ajak ke sana...n yg aku ni mmg xpenah la nk menolak pelawaan tu..hohoho....dlm ramai2 aku n luki la kot yg paling gile karok...hehehe....*

haha amekaw!!!mandi tepung malam2 hari.... :)
*Nahhh...sorang2 da mcm tepung gomak da...hehehe....mandi ngn tepung jagung...hoho...time ni celebrate bfday utk dorang2 yg beranak bulan 4...utk ajam, nuar, nisah n nad...hehe men baling2 tepung tas jalan....sronok berlari larian...tp xsume yg join..kalau sume ade mesti lagi meriah...huhu....*


*hehe si cantik manis baju merah sebelah sy ni Aliah Athirah Mazli...dr part1 pai la part4 mmg jarang sgt beborak dgn dye...xtau nk borak ape ngn dye..hihi... ok naek part5 dpt tau dye satu bilik ngn aku..mak aih..camno ni ha...den tak tau nak burak po ngan dio ni ha....sory alioh ni pgakuan jujur dr keh...n rasenye aok da tau pon..hihi.. first2 masing2 rase janggal...xbyk yg diborakkan...tp da lame lepas tu ha baru tau masing2 sekepale...dua2 ade high level of imagination..hoho...bile da mcm tu timbul satu masalah...sorang akan mereka2 cite merepek2 n sorang lg akan sambung meleret2 n then masing2 gelak bdekah2...hakhak..bukn masalah sebenanye tu namenye enjoyness n we have chemistry on that part....hoho...yg lg happening bile merepek2 tu dlm loghat pahang..hehe...lg bsemangat....tp ksian sama dye sbb sy n ika sllau andaikan dye ibarat angin yg berlalu begitu sahaja..kehadiran beliau bagaikan tidak disedari oleh kami...(wlpon sbenanye sedar sgt2)...n then beliau akan mule bcakap sorang2 tanpa siapa pon melayan nye n gelak sowang...dlm pada itu aku n ika sdg cuba sedaya upaya menahan gelak melihat tigkah laku beliau...haha sgt manis...hope we still keep in touch always n always...n till we meet again as u always said.. :) *

ok masuk part6 aku da malas nak cite sebabnye penuh keperitan ibarat hempedu bisa menusuk kalbu..oh my God...hape punye ayat tuh....

cukup lah da pnjg lebar aku mengarang nih..hehe...ape pon aku sgt2 appreciate all my frens n xrugi mengenali kamu sume...huhu....memori yg mmg xdpt diluputkan dr ingatan...kecuali lah kalau aku hilang ingatan..haha mintak jaohhh....THE END of story at UiTM Jengka from 2008-2011...Love u alllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!