Monday, 27 February 2012

[Jerantet Kampung Kas]


Hahaha...paham dok mende org ni nyanyi....
xpaham pon wat2 paham je la...malas keh nok translate....

Actually baru2 ni g balik kampung kat Bukit Dinding, Jerantut....Kampung belah mak...Tp aku memang lahir kat situ pon....hehe kampung keh la tuhhh.....

Kat situ cume tinggal mak2 sedara n aki aku.... hehe cakap sal aki aku nih yg klaka nye dye panggil aku ngan satu nama yg org len tak panggil.... Bia aku cite dulu asal nye name aku nih.... mule2 mak kate nak letak Nor Amiza.... tibe2 je ade la sowg nurse tu memandai2 je usul kan kat mak aku suh letak Nor Amizah.... ade lak 'h' ujung tu....aisey...n mak aku pon ekot kate nurse tu...so jd la Nor Amizah..huhu... i prefer Nor Amiza....huuuuuuu....sume ni nurse tu punye pasai.... kalo keh jumpe aok siap la nurse....huh... hehe tp xpe la... da ni name aku lam surat beranak... gone kannnn.... terime je la...hihi...gpon aku cari makna2 nama Amiza xde pon...Amizah pon xde...Hamizah ade la...maksudnye Riang, Gembira, Yang Bijaksana...hehe same je la kot...haha

Berbalik sal aki aku td, mak aku gtaw kat aki aku name aku Amizah...tp aki aku ni tahap pendengaran dye da kurang...jd mungkin dye tersalah dengar kot....makanye dye panggil aku Kamisah dari dulu sampai la sekarang....hahaha..nak gelak betoi.....n aku pon secara tak langsung berpura2 lah mcm ye2 je name aku tu Kamisah...huhu...itu la yg abg2 n akk aku selalu ejek2...huh...tak ape la aki...Kamisah pon Kamisah la...mak kate ok la tuh...tu name penyanyi dulu2 taw...law xsilap J.Kamisah kot name dye..haha entah la aku pon xkenal...patot la aku jd kuat menyanyi rupenye terkene badi name tuh....hehe....haihhh mcm2 name aku dpt....family pnggil laen, aki pnggil laen, kwn2 pon ade yg pnggil mcm2....hihi....

Aku tak tau la umo aki aku ni bape...Alhamdulillah dye tak de pnyakit laen cume kurang dengar n then da xdpt bjalan...sbb urat kat pelipat betis tu cm da jammed...so boley mengengsot je lahh....pastu mata dye power lg...dr jaoh lg dye da knal org...sbb tu lau masuk umah je dye da sebut da Kamisah...hahahahaha.......

Satu lg kngn mase kecik kat umah Pak Sedara mak...aku pggil dye Aki Alang....time tu raye kat umh dye...mase tu aku pakai baju yg ade poket kat depan...ni mase aku kecik2 dulu lahhhh.....skrg xde da la nk pakai mcm poket2 doremon tu bagai.....makan kuey raye..aku ni sebok makan kuey sipot...dan2 je laju je tgn aku letak kuey tu lam poket baju aku tu...haha..nak bawak balek umah gamaknye...hehehe....so smpai skrg lau g umah Aki Alang ni mmg teringat pristiwa ni n mmg tgelak2....haha...

Jom tengok sikit aki dihadapan kamera....hehe....haaa jgn tak tau aki keh ni pon suke begambo taw...same la mcm cucunye ni..haha...aki taw2 je owg nk bgambo ngn dye...mule2 ngah baring pastu terus je dye duduk...hehe..bagos la aki ni...bg kerjasama yg padu....hihi... :)
rasenye ni je la satu2nye gambar aku b2 ngan aki....hehe
Akak. Mak. Mak Tam (akak mak). Aki. Aku @Kamisah...haha
Hehe tu je nak cite sal kampung keh ni.....babaiiiiiii.... :)

No comments:

Post a Comment